Radošā darbnīca Audriņu pagasta bibliotēkā “Dāvana supertētim”

Iestājoties pirmajām  rudens dienām , kad jau ir nosvinēti Zinību dienas svētki un noskanējuši pirmie stundu zvani, mēs ar prieku turpinām svētku virkni ar Tēva dienu svinēšanu, kura tiek atzīmēta septembra otrajā svētdienā.  Šogad tie iekrita desmitajā septembrī. Tieši tāpēc astotajā septembrī Audriņu pagasta bibliotēkā pulcējās bērni ar nolūku sagatavot tētim pārsteiguma dāvanu un kopā ar to izrādīt savu mīlestību, uzmanību, pateicību un patiesas rūpes. Šogad rudens saulainas dienas ir kā speciāli radītas radošajam ceļojumam šī mērķa sasniegšanai.

Šoreiz radošajā darbnīcā “Dāvana supertētim” piedalījās trīspadsmit bērni. Katrs dalībnieks izgatavoja savam vecākam krāsaino kārbiņu ar saldo pārsteigumu un siltajiem novēlējumiem, kuri tika oriģināli noformēti, bet, savukārt, katrs tētis, atverot savu dāvanas kastīti, saņēmis virkni komplimentu un silto vārdu no savas atvasītes.

Kā vienmēr darbošanās laikā bērni neklusēja – katram tika dota iespēja pastāstīt par savu tēti, paslavēt viņu, jo, kā mēs zinām, katram unikālajam bērnam ir savs neatkārtojamais tētis!

Nodarbības laikā tika aktivizēta visa bērnu maņu orgānu sistēma –vienlaikus dzirdēt un respektēt citus, redzēt un izpildīt uzdevumus, taustīt un izvēlēties materiālus darbam, pagaršot un atlasīt saldumus nav viegli.  Kognitīvo procesu sistēma arī tika aktualizēta – uzmanība un uztvere noderēja praktiskā darba izpildē, domāšana sekmēja pareizo darbības gaitu un radošumu izpildē, atmiņa un valoda palīdzēja izpaust savas sajūtas un emocijas, palīdzēt citiem un palūgt palīdzību sev.

Paldies visiem darbnīcas dalībniekiem par  kopā pavadīto laiku, par neviltotām emocijām, radošumu. Paldies arī bērnu vecākiem par ieguldīto darbu bērnu audzināšanā. Audriņu pagasta bibliotēka novēl visām ģimenēm vairāk laika pavadīt kopā, baudot skaistākos dzīves mirkļus  gan kopīgajā ikdienas darbā, gan nesteidzīgajā atpūtā.

Audriņu pagasta bibliotēkas vadītāja Oksana Brokāne