Drošības nodarbība bērniem Audriņu pagasta bibliotēkā

 

Ko gan visa mācību gada garumā ar nepacietību gaida gan skolēni, gan vecāki, gan skolotāji? Atbilde uz šo jautājumu ir ļoti vienkārša – visi gaida vasaru, brīvlaiku un pelnīto atpūtu. Tomēr ir zināms, ka  trīs “zelta” mēneši nes līdzi ne tikai izklaides, saules staru siltumu un patīkamus relaksācijas brīžus, bet arī bīstamas situācijas, kurās var iekļūt, neievērojot elementārus drošības noteikumus. Tāpēc ar nolūku atgādināt bērniem drošības pamatus vasaras brīvlaikā, nostiprināt esošās zināšanas un veidot jaunas, Audriņu pagasta bibliotēkā tika organizēta nodarbība bērniem par drošības noteikumiem vasaras brīvlaikā “Kā droši pavadīt vasaru?”.

Nodarbības laikā tika aktualizēti jautājumi par drošību internetā, ceļu satiksmes drošību, ugunsdrošību, elektrodrošību, kā arī tika atkārtoti uzvedības noteikumi pie ūdenstilpnēm un rīcības algoritms ar uzbāzīgiem svešiniekiem. Bez uzmanības nepalika arī dažādu infekciju un saslimšanu riski, kā arī īpašas piesardzības un profilakses nozīme.

Protams, dzīvē bērns var sastapties ar dažādiem izaicinājumiem, bet viņam vienmēr jājūt, ka mājās ir drošā vide, kur var izstāstīt visas problēmas, kur viņš tiks uzklausīts un saprasts. Vecākiem nopietni ir jāizvērtē visi riski, saistīti ar nepilngadīgo brīvā laika patstāvīgu pavadīšanu un regulāri atgādināt par drošību ikdienas dzīvē.

Pēc pasākuma bērni ar prieku vēl aizkavējās bibliotēkā, jo viņus gaidīja gards cienasts, balvas par piedalīšanos  un jautra burbuļu pūšana.

Lai visiem silts, iespaidiem bagāts un drošs vasaras brīvlaiks!

 

Audriņu pagasta bibliotēkas vadītāja Oksana Brokāne