Es vēlos tev pateikt – paldies!

 

Šogad pavasaris ilgi nepriecināja mūs ar siltumu. Laikam tāpēc, ka krāja saules maigumu tieši maija burvīgajiem svētkiem – Māmiņdienai. Tieši pirms šiem svētkiem Audriņu pagasta bibliotēkā pulcējās dažāda vecuma bērni un jaunieši, lai pašu rokām sagatavotu īstu pārsteigumu savām mammām.
Radošajā darbnīcā “Es vēlos tev pateikt – palies!” piedalījās arī pirmskolas vecuma bērni. Viņi cītīgi strādāja ar papīru un kartonu. Izvēlēties māmiņas mīļākās krāsas, saskaņot tās, izveidot kompozīciju – nav viegls darbs. Tomēr čaklas mazo darītāju rociņas sasniedza izvirzīto radošo mērķi – tapa krāsainā atklātne māmiņai. Lai gan nebija viegli tādā vecuma izveidot kompozīciju aplī, ievērojot robežas, strādāt ar līmi un pat uzrakstīt dažus apsveikuma vārdus, gala rezultāts bija iespaidīgs.
Otrā bērnu vecuma grupa vēl radošās darbnīcas plānošanas laikā izvēlējās radīt mūsdienās populāro dāvanu – taureņu pušķi. Priekšā dalībniekus gaidīja ļoti smalks darbs, kas prasa pacietību un laiku.
Radošās darbnīcas dalībnieki no vienas ģimenes labprāt apvienojās vienā komandā un prasmīgi sadarbojās savā starpa, sadalot pienākumus. Griezām, līmējām, mērījām, saskaņojām, iesaiņojām un, protams, sarunājāmies, jokojām un smējāmies. Radošā iztēle nesa no piektdienas vakara svētdienā, kad mīļā māmiņa saņems ar sirds siltumu sarūpētu dāvanu. Kaut gan visi pasākuma dalībnieki īstenoja līdzīgu ieceri, tomēr katram darbiņš sanāca atšķirīgs, jo katrai māmiņai ir sava mīļākā krāsa un… savs unikāls un radošs bērns ar iztēli.
Prieks, ka bibliotēkas pasākumu – radošo darbnīcu apmeklēja dažāda vecuma bērni. Šoreiz dāvanu veidošanas procesā bija iesaistīti bērni no pieciem līdz astoņpadsmit gadiem. Tas liecina par ciešo starppaaudžu saikni, mijiedarbību, mīlestību un cieņu.
Paldies visiem pasākuma dalībniekiem, Audriņu pagasta bibliotēkas aktīvajiem lietotājiem! Jūs esat labākie!

Audriņu pagasta bibliotēkas vadītāja Oksana Brokāne