Grāmata turpina savu ceļu

Jau vairākus gadus Audriņu pagasta bibliotēka organizē labdarības akciju, kuras ietvaros visiem pagasta iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja savas, jau izlasītas grāmatas, nodot tālākajai lietošanai. Pagājušā gada oktobrī startēja tradicionālā akcija ar nosaukumu “Grāmata turpina savu ceļu!”. Šā rudens mēneša  izvēle par ik gada akcijas sākumu nav nejauša – 1. oktobrī visa pasaule svin Starptautisko senioru dienu.

Akcija ilga gandrīz četrus mēnešus un tās laikā bibliotēkā ir sakrājies pamatīgs grāmatu klāsts, kurš turpinās savu ceļu pie nākošajiem lasītājiem – veco ļaužu pansionāta iemītniekiem.

Mūsdienās kļuvis aktuāls resursu taupīšanas jautājums. Ļoti izšķērdīgi mest makulatūrā, miskastē, vai izmantot par iekuri krāsnij labi saglabājušos izlasīto grāmatu. Ļoti iepriecina tas fakts, ka Audriņu pagasta iedzīvotāji piekopj “zaļās”   domāšanas pamatprincipus, sekmē saudzīgo un racionālo tālāko resursu izmantošanu un, vienlaikus, izrāda humāno attieksmi pret līdzcilvēkiem.

Visi dāvinātāji ļoti cer, ka viņu iemīļoto grāmatu varoņi iespaidos arī citus lasītājus, izraisīs interesi, piepildīs ar notikumiem un pozitīvajiem pārdzīvojumiem, neļaus garlaikoties un veicinās saturīgu laika pavadīšanu.

Tagad ir īsts laiks aizdomāties, ka mums nevajadzīgās mantas – grāmatas, apģērbs, rotaļlietas, var iegūt otro dzīvi un noderēt kādam cilvēkam, vai arī dzīvniekam.

 

Audriņu pagasta bibliotēkas vadītāja Oksana Brokāne