Kā iepriecināt māmiņu kopā ar Audriņu pagasta bibliotēku?

Atlidoja gājputni no siltajām zemēm,  saule, neskatoties uz vēso laiku, pamodināja pirmās pavasara puķes un sulīgo zāli, rosījās kukaiņi un dzīvnieki… Līdz ar dabas pamošanos, atsākās pilnvērtīgs darbs bibliotēkās, jo tika atcelti visi ierobežojumi apmeklētājiem.  Maija sākumā, ar nepacietību sagaidot vissirsnīgākos ģimenes svētkus – Māmiņdienu, Audriņu pagasta bibliotēka norisinājās radošā darbnīca “Kā iepriecināt māmiņu? ” vietējā bērnudārza  audzēkņiem.

Laiks paskrēja nemanāmi ātri un neatlaidīgā bērnu darba rezultātā tapa pavasara groziņi no papīra – krāsaini, skaisti, burvīgi. Mazie ķipari līmēja, izvēlējās un saskaņoja krāsas. Nodarbības laikā strādāja ne tikai mazās rociņas, bet domāšanas un iztēles spējas arī  tika aktīvi pielietotas. Kaut gan visiem dalībniekiem darbam bija pieejams viens un tas pats materiāls – papīrs, tomēr darbiņš sanāca katram ļoti individuāls un neatkārtojams.

Katram bērnam nodarbības noslēgumā bija piedāvāts viens sarežģīts uzdevums – atrast “māmiņas burtu” un “savu burtu” un pielīmēt pie sava rokdarba. Neskatoties, ka daži burtotāji ir  vēl tālu no skolai sagatavošanas grupas, visi tika galā un izvelējās atbilstošos burtus. Tas nozīmē, ka Audriņu pagasta bibliotēka drīzumā var gaidīt jaunus lasītājus un grāmatu cienītājus.

Ir pilnīgi skaidrs, ka nodarbības laikā bērni atbildēja uz  jautājumu “Kā iepriecināt māmiņu?”. Viņu var iepriecināt ar  siltiem vārdiem, apskāvienu un… krāsaino puķu groziņu!

Lielu paldies Audriņu pagasta bibliotēka saka Audriņu PII audzinātājai Līvijai Bobrovai, palīdzei Žannai Mališevai par atbalstu un prieku sadarboties!

Audriņu pagasta bibliotēkas vadītāja Oksana Brokāne