Vēsturiskā pietura “Vēstule pagātnei…” Audriņu pagasta bibliotēkā

 

  1. jūnijs… Katram Latvijas iedzīvotājam tā ir īpaša diena. Diena, kad ir vērts apstāties, aizmirst par ikdienas steigu un aizdomāties par pagātni. Aizdomāties par tūkstošiem cilvēku, kuri tika aizvesti no dzimtajām mājām, atrauti no radiem un draugiem, par tiem, kuri zaudējot Dzimteni, zaudēja veselību un dzīvību, kuriem tika izkropļots liktenis un atņemta brīvība.

Pieminot visus komunistiskā genocīda upurus, Audriņu pagasta bibliotēka 14. jūnijā organizēja pasākumu ar nosaukumu “Vēsturiskā pietura: “Vēstule pagātnei””.

Pie bibliotēkas ēkas  tika novietota pastkaste. Ikviens Audriņu pagasta bibliotēkas lietotājs, pagasta iedzīvotājs un viesis, ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, tika aicināts atcerēties vienu no traģiskākajām un drūmākajām dienām Latvijas  vēsturē un uzrakstīt īsu vēstuli, kas ir adresēta cilvēkiem un notikumiem tālajā 1941. gada 14. jūnijā.

Vēstules bija dažādas pēc satura, autoru vecums un dzīves pieredze arī bija atšķirīgi, tomēr visas epistolārā žanra vēstījumus caurvija viena doma – mēs atceramies, mēs jūtam līdzi, mēs zinām.

Iepazīties ar vēstuļu saturu var Audriņu pagasta bibliotēkas lasītavā, iepriekš sazinoties ar bibliotekāri.

Audriņu pagasta bibliotēkas vadītāja Oksana Brokāne