Amatierteātris “Potešņiki” nosvinēja 20 gadu jubileju

12. decembrī Audriņu kultūras namā notika pasākums veltīts amatierteātra “Potešņiki” 20 gadu jubilejai. Šajos gados ar savu aktiermākslu un harizmu Rēzeknes novada iedzīvotājus priecēja apmēram 30 amatierteātra dalībnieki, kas vēl aizvien turpina darboties uz skatuves un atdod sevi  publikai.

Amatierteātris “Potešņiki” tika dibināts tālajos 90. gados, kad Audriņu kultūras namā sāka strādāt  Zenta Paškeviča, kas noorganizēja kolektīvu un to vadīja 14 gadus.

2009. gadā Audriņu kultūras namā nomainījās vadītāja, līdz ar to arī “Potešņiki” sāka darboties ar jaunu režisori – Tamāru Smirnovu, kas vadīja to 6 gadus, aktīvi līdzi spēlējot arī lomas izrādēs. Pašlaik amatierteātrim ir jauna vadītāja – Tatjana Seile-Zundāne, kas šajā amatā strādā tikai 8 mēnešus.

Audriņu pagasta amatierteātrī ir jaukts aktieru sastāvs, tajā spēlē, dzied un dejo gan jaunieši (divdesmit gadus jaunie cilvēki), gan vecāka gada gājuma cilvēki (vecāki par 70 gadiem). Katrs aktieris ir savā ziņā unikāls un ir daļa no viena liela kolektīva. Darba procesā viens mācās no otra, dalās pieredzē, emocijās un idejās. Ikviens ir enerģisks, atraktīvs un ar brīnišķīgu humora izjūtu.

Sestdienas pasākums bija ļoti sirsnīgs un patīkams. Skatītājiem un vakara ciemiņiem bija iespēja noskatīties “Potešņiku” lugas “Лебединое озеро” un “Самогонщики”. Vakaru piepildīja bijušo režisoru, viņu draugu un kolektīvu atmiņu stāsti, aktieru atmiņā palikušie interesantākie notikumi. Jubilārus uzrunāja un sveica arī Audriņu pagasta pārvaldes vadītājs E.A.Bindemanis.

Pa šiem 20 gadiem amatierteātris ir ieguvis daudz draugu no citiem pagastiem, tāpēc šajā svinīgajā dienā kolektīvs un pasākuma dalībnieki saņēma dāvanas un jautrus apsveikumus no Dubuļu tautas nama teātra “Трали-вали”, Ratnieku tautas nama teātra “Sit saujā”, Feimaņu kultūras nama dramatiskā kolektīva “Savējie”, Griškānu kultūras nama dramatiskā kolektīva “Aizspogulija”, Audriņu kultūras nama līnījdeju kolektīva “Orhidejas” un Audriņu kultūras nama krievu vokālā ansambļa “Ivolga”.

Šajā vakarā katrs atcerējās momentus no kolektīva dzīves, kas bija vistuvāk sirdij, kas ir palikuši atmiņā uz ilgiem gadiem. Novēlēsim amatierteātrim “Potešņiki” ilgi dzīvot, darboties un uzjautrināt publiku uz savas, citu pagastu un novadu skatuvēm vēl ne vienu vien desmitgadi.

Informāciju sagatavoja

Tatjana Putina