Latvijas Pensionāru federācija vāc parakstus pensiju indeksācijai palielinātā apjomā

Audriņu pagasta Kultūras namā notiek Latvijas Pensionāru federācijas parakstu vākšanas akcija pensiju indeksācijai palielinātā apjomā. Var parakstīties līdz 31.jūlijam. Tiek aicināti parakstīties pensionāri, kā arī bezdarbnieki un personas dekrēta atvaļinājumā.

Lai panāktu palielinātas pensijas indeksācijas ieviešanu jau no šī gada oktobra, kā arī senioru veselības apdrošināšanas sistēmas ieviešanu līdz 2018.gadam, Latvijas Pensionāru federācija (LPF) sākusi parakstu vākšanas akciju.

LPF informēja, ka parakstu veidlapas izsūtītas pensionāru organizācijām un pilsētu un novadu pašvaldībām. Parakstīties aicinātas arī tās personas, kuras vēl nav sasniegušas pensijas vecumu.

Parakstu vākšanas akcija ir pagarināta līdz 31.jūlijam. Savukārt uz parakstu iesniegšanu valsts institūcijām ierasties aicināti pensionāru pārstāvji no visām organizācijām.

LPF ar šādu akciju pauž atbalstu Labklājības ministrijas (LM) izstrādātajiem grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”.

Savāktos parakstus federācija iesniegs Ministru kabinetam (MK).

Valdība vienojās LM izstrādātos grozījumus likumā “Par valsts pensijām” skatīt 2016.gada valsts budžeta izstrādes gaitā – augustā, septembrī.

Grozījumi paredz turpmāk izslēgt iespēju pensiju aprēķināšanā piemērot negatīvus kapitāla indeksus, šādi novēršot iespējamas negatīvas sekas nākotnes pensionāriem.

Tika plānots, ka daļa grozījumu stātos spēkā jau šogad.

(pēc LETA, NRA materiāliem)