Paldies visiem Audriņu pagasta talciniekiem!

Audriņu pagastā Talka sākās jau 8:00 no rīta, kad pagastā ieradās ekskavators, lai paveiktu lielākos zemes darbus. Talcinieki pulcējās 9:00 pie pagasta ēkas un sadalījās grupās. Skatieties Talkas fotogrāfijas!

Šogad Audriņos tika sakopta piemiņas vieta Piemiņas ielas galā – tika nogriezti pāraugušie krūmi un izveidots grants celiņš, kā arī attīrīta no krūmiem Audriņu traģēdijas upura Lavrentija Glušņeva piemiņas vieta. Audriņu ciemā talkā piedalījās 30 talcinieki. Pēc talkas visi piedalījās kopīgās pusdienās, kuras sarūpēja kluba vadītāja Tamāra Smirnova ar savām saimniecēm.

Audriņu pamatskolā talkā piedalījas 83 cilvēki. Direktore Liāna Teirumnieka, skolotājas, skolēni un skolas tehniskie darbinieki sakārtoja skolas teritoriju – grāba sausās lapas, dedzināja nogrieztos krūmus, izzāģēja sausos zarus skaistajā skolas ābeļdārzā un vāca atkritumus. Pēc talkas kopīgās talkas pusdienas tika ieturētas pie ugunskura.

Krupu (Mežāru) ciemā talcinieki pulcējās 10:00. Piecpadsmit talcinieki un pagasta pārvaldes vadītājs ar ekskavatora un smago auto palīdzību strādāja līdz pat 19:00 vakarā, lai sakoptu bijušās atkritumu izgāztuves teritoriju. Tika izvesti 100 kub.m atkritumu ar kopējo svaru 31860 kilogrami. Nolīdzinātajā bijušās izgāztuves teritorijā tika nolemts stādīt kopējo mājas dārzu. Arī uz šejieni no pagasta centra tika atvesta karsta tēja un sviestmaizes.

Mazajā Puderovā gar Mazās Puderovas ceļu talku rīkoja māju “Oškalni” saimniece Aloida Jurčenko. Trīs talcinieki savāca 55 maisus ar atkritumiem, kas ir savdabīgs šī gada rekords.

Lielajā Puderovā ceļa malu uzkopa Vija Bule ar saviem un Boičenko ģimenes bērniem. Paldies viņai par iniciatīvu un vēlmi rādīt priekšzīmi jaunajai paaudzei! Šeit tika piepildīti 5 talkas maisi.

Gorškovu ģimene, Marina Jačeikina, Iluta Terehoviča un vairāki citi talcinieki ne tikai piedalījās kopējā talkā, bet arī sakopa savu māju apkārtni un savāca ceļmalā atrastos atkritumus. Paldies visiem talciniekiem, kas šogad padarīja mūsu pagasta terotoriju skaistāku!

Kopā Audriņu pagastā šogad talkoja 136 cilvēki. Tika sakoptas vietas, kuras turpmāk priecēs visus pagasta iedzīvotājus. Plecu pie pleca strādāja gan pagasta pārvaldes darbinieki, gan iedzīvotāji. Prieks par padarīto darbu ir visiem.

 

Talkas fotogrāfijas (Odnoklassniki.ru):

Audriņu pamatskola Lielajā Talkā
Talka Audriņu ciema piemiņas vietā
Lavrentija Glušņeva piemiņas vieta
Izgāztuves likvidēšana Krupu (Mežāru) ciemā
Talka Mazajā Puderovā